UyuşturucuAna Sayfa » Uyuşturucu Maddeler » Roj(Roche) Hap Nedir

Roj(Roche) Hap Nedir

Rohypnol, Flunitrazepam’nin ticari ismi olup, bu marka adı altında satılan ve genellikle “roj” olarak bilinen benzodiazepin grubu ilaçlara aittir. Benzodiazepinler, bağımlılık yapabilen ve bu nedenle yeşil reçeteyle satılan ilaçlar olup Rohypnol’un yanısıra Xanax, Rivatril, Ativan ve Nervium gibi ilaçlar da bu sınıfta yer almaktadır.
 


Rohypnol Türkiye’de satışı yasak olan bir ilaçtır ve Amerika’da da medikal amaçlar için kullanımı hiçbir zaman onaylanmamıştır. Ama 50’nin üzerindeki ülkede yasal olarak kullanılmaktadır. Özellikle Meksika, Kolombiya, ve Avrupa’da uykusuzluğun  tedavisi  ve  pre-anestetik  olarak  geniş  çaplarda  kullanılmaktadır.
 

Örneğin İngiltere’de uyku bozuklukları, anksiyete ve gerginlik için en yaygın olarak kullanılan ilaçtır.
 

Sokak isimleri arasında “Roş”, kırmızı bomba, kaburga kemiği (rib), rope (ip), Roş2, Meksika Valium sayılabilir.
 

Tablet halinde, renksiz, kokusuz ve tatsız olurlar.Rohypnol, hap şeklinde 1-2 mg dozda olur. Genellikle ağız yoluyla alınan Roş, ezilip eroin ile karıştırılarak damardan alınabilir. Sıvı içinde çözümlenebilir. Tabletlerin ezilip tozunun burundan çekilmesi yoluyla da kullanılabilinir. Tipik olarak bira ve diğer maddelerle (eroin, esrar, kokain) beraber kullanılır. Sarhoşluk hissini kuvvetlendirmek için birayla alınması gençler tarafından sıkça uygulanan bir yöntemdir.
 

Sakinleştirdikleri için ya da yukarıda da bahsedildiği gibi ecstasy, kokain, eroin kullanıcıları tarafından, kullandıkları maddenin etkisini değiştirmek veya onları bulamadığı zaman yerlerine kullanmak suretiyle alınırlar. Özellikle eroin bağımlıları daha az eroinle aynı etkiyi sağlayabilmek için rohypnol (Roş) kullanırlar.

Etkileri
 

Merkezi sinir sistemi depresanı (yavaşlatıcısı) olan Rohypnol, alındıktan 15-20 dk. sonra etkisini gösterir ve yaklaşık 6 saat kadar etkisi sürer. Arta kalan bazı etkileri 12 saat içinde sonlanır. Vücut çabuk tolerans geliştirir ve rohypnol sadece 2 hafta geçtikten sonra uyku için, 4 ay sonra ise anksiyeteyi yatıştırmak için yararsız hale gelir.
 

Bağımlılık halinin 10 hafta ve daha uzun süre devamlı ve yüksek dozlarda kullanım sonucu oluştuğu ve bağımlılık derecesinin kullanım süresi ile arttığı ileri sürülmüştür. Alkol ile karıştırıldığında kişi kendinden geçebilir, bilincini kaybeder; bazen kişiyi irrasyonel ve  agresif bir duygu  durumuna da  sokabilir.  Bu nedenle karıştırılması, yaralanma veya ölümle sonuçlanabilmektedir. Alındıktan sonra sedasyonu (rahatlamayı), kasların gevşemesini, anksiyetenin ve kasılmaların azalmasını sağlar. Ancak uyuşukluk, baş dönmesi, sersemlik, hareketlerde kontrol kaybı, koordinasyon yokluğu, geveleyerek konuşma, konfüzyon ve mide bozuklukları gibi ters yan etkiler de görülebilir. En önemli etkilerinden biri kısmi hafıza kaybına yol açmasıdır.

Bireyler maddenin etkisi altında iken yaşadıkları belli olayları hatırlayamamaktadır. Bu tehlikeli bir etkidir, çünkü bu durumdan yararlanılmakta ve cinsel taciz, tecavüz olayları meydana gelebilmektedir. Tacize uğrayan kişi saldırıyı, saldırıyı gerçekleştireni, meydan geldiği yeri, tam olarak hatırlayamaz. Bu nedenle rohypnol “date rape” olarak da adlandırılmaktadır.

Yoksunluk Belirtileri
 

Yoksunluk belirtileri alkolün yoksunluğuyla hemen hemen aynıdır. Deliryuma az rastlanır. Son kullanımdan 3-5 gün sonra yoksunluk belirtileri en yüksek noktasına ulaşır ve aşırı anksiyete, kas ve baş ağrıları, halüsinasyonlar ve nöbetler içerir. Görme ve mide-barsak sisteminde bozulma, gerginlik, sinirlilik, titreme, bulantı, idrarın tutulması, uykusuzluk, taşikardi, kan basıncında yükselme, epileptik nöbet olabilir. Sözü ağzında gevelercesine konuşma, sendeleyerek yürüme, ve koordinasyon bozukluğu görülür. Ani nöbetler 1 ya da daha sonraki haftalar içinde meydana gelebilir. Aniden kullanımı durduranlar ağır anksiyete ve panik ve/veya nöbet bile yaşayabilirler.

Zehirlenme ve sonuçları
 

Yüksek dozda alındığında fazla uyuma, nistagmus, dizartri, ataksi, solunum yavaşlaması, koma ve ölüm meydana gelebilir. Kognitif ve psikomotor fonksiyonları etkiler (reaksiyon zamanı ve araba sürme becerileri vb). Eğer bu ilaçların kullanımı sırasında kullanıcı alkol de alırsa bu kişilerde dikkat, hafıza ve psikomotor koordinasyon bozuklukları ortaya çıkar ve günlük hayatlarındaki bazı faaliyetleri zarara uğrar, depresyon görülebilir. Tüm sedatif-hipnotiklerin kesilmesinde diazepam kullanılır.

9 yorum:

  1. nereden temin edebiliriz emoda yok

    YanıtlaSil
  2. Mekan Başiskele babbaaaa

    YanıtlaSil
  3. Sakin kulanmayin benim abim kulaniyordu suanda delirmis psikolojisi bozulmus birakmadik hastane kalmadi iyilesmiyor tamamen delirdi konusmayi bilmiyor sacma sapan hareketler yapiyor 18 yasinda basladi suanda 30 yasinda ve 3 yildir akli dengesini kaybetmis durumda size tavsiyem sakin bulasmayin

    YanıtlaSil
  4. Hapın kıralı Rohypnol 2.mg Roche'dir.

    YanıtlaSil
  5. En iyi ilaç namazdır namaz

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Allah c.c razı olsun , ne güzel bir ilac tavsıyesı...

      Sil
  6. Suboxane 8 mg ihtiyacı olan varsa temin edebilirim, Eroinin bizleri ne hallere düşürdüğünü, Ailelerimizin kanı ciğeri 5 para etmez insanların karşısında boyunlarını nasıl büktüğünü hepimiz görüyoruz. Allah bu zıkkıma düşen herkesin yardımcısı olsun. 05345062963 numaralı telefondan arayıp İlaç temin edebilirsiniz. Acil Şifalar Dilerim

    YanıtlaSil
  7. Hapın kralı rojdur gerisi bojdur ;)) aranızda roj,extcyz yada marihuana satan varsa görüşelim mail adresim psychososyopat@gmail.com

    YanıtlaSil